Biografie

1982, Peeters staat met zijn Nederlandstalige punkgroep Aroma di Amore in de finale van de Rock Rally. Winnen deden ze niet, maar Aroma di Amore groeide snel uit tot een van de betere groepen van het land. Vanaf eind jaren tachtig is Peeters ook actief in andere muzikale projecten o.a. ‘Peeters en Angst’(1988), ‘De Legende’(1992) en ‘Schmoll’(2004).

Sinds begin jaren negentig legt Elvis Peeters zich voornamelijk toe op het schrijven van theaterstukken, hoorspelen, verhalen en romans. Het werd de start van een duurzame, literaire samenwerking met co-auteur Nicole Van Bael. Hun eerste theatertekst ‘Het uur van de aap’ kreeg in 1990 meteen een eervolle vermelding in het juryrapport van de Nederlandse Toneelschrijfprijs. In 1992 verschijnt de eerste verhalenbundel. In 1998 publiceren Peeters en Van Bael een eerste roman ‘Spa’. In 2000 haalt de verhalenbundel ‘Brancusi’ de long list voor de Gouden Uil. In 2001 verschijnt het eerste kinderboek ‘Meneer Papier gaat uit wandelen’ met tekeningen van Gerda Dendooven. In 2005 verschijnt een tweede roman ’De Ontelbaren’. Het boek staat op de shortlist voor de Libris Literatuurprijs 2006 en de longlist voor de Gouden Uil 2006. In 2008 verschijnt Peeters zijn eerste dichtbundel ’Dichter’. De roman WIJ werd in 2009 met applaus onthaald en zorgde voor flink wat discussie. Van dit snoeiharde verhaal over acht adolescenten werden meer dan 10.000 exemplaren verkocht. De roman 'Dinsdag' uit 2012 werd genomineerd voor de AKO-literatuurprijs en de Libris-literatuurprijs.

Proza, lyriek en toneel, bij Elvis Peeters gaan ze haast naadloos in elkaar over binnen een enkele schriftuur. Het resulteert in een lange lijst theatervoorstellingen die gemaakt werden met teksten van Elvis Peeters.

Peeters opereert vaak in het grensgebied tussen muziek, theater en literatuur. Hij realiseerde, samen met Nicole Van Bael en talloze muzikanten en acteurs verschillende luisterspelen o.a. ‘De Steen’, ‘Jazz’ en ‘Nooit Meer Slapen’. Samen met de muzikanten Gerrit Valckenaers en Koen Van Roy maken Elvis Peeters en Nicole Van Bael voorstellingen die het best omschreven kunnen worden als ‘een literair concert’. Elvis Peeters leest voor uit eigen werk, de muziek voegt er een extra dimensie aan toe.